Skip to content

Angry Bird Cake Pops

I helgen gjorde jag och min älskling massor med saker. Bland annat Angry Bird Cupcakes och de här Angry Bird Cake Pops. En sats prinsesstårta räckte till 8 cupcakes och 35 cakepops.

Angry Bird Cake Pop

Ca 50 cake pops

 • 1 valfri kaka
 • 200g mörk choklad
 • 1.5 dl vispgrädde
 • 250g vit choklad
 • karamellfärg
 • Vit marsipan

 1. Smula kakan i matberedaren.
 2. Bryt chokladen i bitar och värm i mikro tillsammans med grädden eller värm grädden på spisen och häll över chokladbitarna. Rör ihop smeten tills dess att all choklad har smält.
 3. Häll chokladsmeten över kaksmulorna lite i taget och rör om. Det är möjligt att inte all smet behövs. När alla kaksmulorna är täckta med chokladsmet och de kan formas till figurer räcker det.
 4. Forma bollar eller andra figurer av kaksmeten. Om smeten är för lös (pga för mycket chokladsmet) kan den ställas in i kylen en liten stund innan de formas till lämplig form. Tryck in en klubbpinne i varje figur.
 5. Ställ klubborna i styrofoam eller något annat stadigt och förvara dem i kylen tills dess att figurerna känns fasta.
 6. Smält den vita chokladen i vattenbad och färga enligt önskemål. Doppa klubborna i chokladen och låt dem stelna i kylen.
 7. Om man vill dekorera med marsipan kan man göra det antingen direkt efter att man har doppat klubborna eller efter att de har stelnat. Använd då lite av den smälta chokladen som klister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *